Studentflak

Vill du hyra studentflak? Då har du kommit rätt. Vi hyr ut prisvärda studentflak i Stockholm med omnejd och i de närliggande länen. I utbudet finns flak med plats för 20–200 personer och i alla våra paket ingår lastbil, behörig chaufför, bränsle, städning, körning ca 5 timmar och valfritt körrutt. Ni behöver bara gå ombord, festa loss och sedan dra vidare till nästa stopp. Resten fixar vi. Och självklart kan du maxa upplevelsen ännu mer med grymma tillval som ljudsystem i värstingklassen, sprutöl och tunga specialeffekter.

Våra studentflak

Vanliga frågor kring flaket

Är alkohol tillåtet på studentflaket?
Ingen förtäring av alkohol är tillåtet. Men ni får ta med sprutöl. Sprutölen klassas som lättöl.
Är det lagligt att åka studentflak 2022 med tanke på pandemin?
Fram till 30 juni 2021 fanns det ett förbud mot studentflak, men efter detta datum är det återigen tillåtet. På Transportstyrelsens och Folkhälsomyndigheten kan du läsa mer om vilka regler som gäller. I Stockholm är det förbjudet att köra studentflak på Klarabergsgatan, Kungsgatan, Hamngatan, Sergels Torg, Norrlandsgatan och Sveavägen. På alla andra gator och torg är det tillåtet och i övriga städer finns inga sådana förbud. Men kom ihåg att alltid ta hänsyn till andra människor när ni åker studentflak.
Är städning av flaket inkluderat i priset?
Ja, städning ingår alltid i våra priser.
Behöver vi ett polistillstånd för att åka flak och hur får vi i så fall tag på det?
Vi på Studentflak.se har alla nödvändiga tillstånd för att få köra våra fordon på vägarna. Det är dock ni som själva måste meddela polisen om er flakfärd. Anledningen till detta är att reglerna kan skilja sig från kommun till kommun.
Har lastbilarna som kör flaken nödvändiga tillstånd?
Ett åkeri som är anslutet till oss har i de flesta fall ett yrkestrafiktillstånd. Det finns dock inga krav eller lagar som styr om åkeriet måste ha ett trafiktillstånd för att köra studenter på ett lastbilsflak.

Våra samarbetspartners