Villkor och regler

Att åka studentflak är superroligt på alla sätt. Men det finns också en hel del regler och krav. Självklart på oss som kör – men också på er som åker på flaket. Dessa regler och vad som gäller måste alla som kommer att befinna sig på flaket känna till. Om ni inte följer reglerna finns det risk att chauffören helt enkelt inte kör vidare. Och det vill vi inte vara med om, eller hur? Förutom att det är väldigt tråkigt innebär det också att ni betalt för tid på flaket som ni inte kommer att få nyttja. Så läs reglerna, lägg dem på minnet och ha en fantastisk upplevelse på flaket!

Bestämmelser

 • Ingen på flaket får vara under 16 år.
 • Alla ska bete sig ordningsamt. Ni får inte skada personer eller saker och absolut inte kasta ut saker från flaket. Inte ens relativt mjuka saker som till exempel vattenballonger.
 • Dricker ni alkohol så tar inte vi på Studentflak.se ansvar för de eventuella följderna.
 • Ha inga glasflaskor eller kartonger på flaken. Både för miljöns och skaderiskens skull.
 • Burkar och petflaskor med dryck som ni vill ha med på flaket ska förvaras i sopsäckar av plast.
 • När ni hyr flak av oss och godkänner villkoren är det ni i klassen som är ytterst ansvariga om skadegörelse eller liknande inträffar. Med andra ord – håll reda på era kompisar.
 • Att klättra, hänga på remmar eller skyddsräcken är sådant som vi hoppar över. Det är farligt och därför förbjudet.
 • Ni går av och på flaket när det står still och chauffören har sagt att det är okej.
 • Ta inte med era saker, till exempel väskor och värdesaker, på flaket. Det finns inget bra ställe att förvara dem.

Utsmyckningar 

 • Självklart får ni dekorera flaket som ni vill med till exempel ballonger, björkris och skyltar, men ni betalar och gör utsmyckningarna själva. Det kan ni göra vid upphämtningsplatsen vid den tid som har angetts i leveransformuläret. Dekorationerna får givetvis inte skada lastbilen eller annan utrustning.
 • Vi på Studentflak.se har rätt att ha egna banderoller i flakets front och dessa får ni inte skymma med era egna dekorationer.
 • Dekorerar ni med saker som ni vill spara så måste de tas ner direkt när tiden för flakfärden är slut och alla kliver av.

Flakvärd
Bland det första ni måste göra efter en bokning är att välja en flakvärd. Detta har bestämts av Transportstyrelsen och går inte att förhandla bort.

 • Flakvärden ska vara över 25år och kunna legitimera sig när det är dags att kliva på. Personen får heller inte delta i själva studentfirandet.
 • Finns det ingen flakvärd på plats som kan godkännas av den hos er som gjort bokningen, vår chaufför och oss på Studentflak.se blir det tyvärr inget flak. Ingen flakvärd, ingen flakfärd!
 • Flakvärden ska hela tiden vara i kontakt med chauffören, hjälpa till vid av- och påstigningar samt vid andra oförutsedda händelser.
 • Flakvärden ska också tillsammans med chauffören och den som ansvarar för bokningen godkänna alla som tänker kliva upp på flaket.
 • Ni i klassen väljer själva er flakvärd och anmäler namn och telefonnummer för den ni valt till oss på Studentflak.se senast 30 mars.

Musikanläggning
Hos oss kan ni också boka en komplett ljudanläggning med elverk till ert studentflak. Den finns självklart monterad och klar när ert flak anländer. Bokar ni detta är det en separat tjänst och de särskilda villkor och regler som gäller för det finns med vid när vi skriver avtalet. Det innebär att ni även godkänner de villkoren när ni ingår avtalet med Studentflak.se.

 • När flaket och musikutrustningen anländer måste ni själva kontrollera så att den fungerar och att det är den utrustning ni beställt.
 • När ni kontrollerat det och allt stämmer får ni i klassen skriva på ett papper från leverantören av högtalaranläggningen som anger exakta specifikationer för vad det är för utrustning och även värdet på anläggningen. Värdet varierar mellan 10 000 kr och 150 000 kr.

Beställningsvillkor och vårt ansvar

 • Senast den 30 mars måste ni ha fyllt i det digitala leveransformuläret där ni ska ange tider, platser, flakvärd och kontaktpersoner som chauffören måste veta under studentdagen. Beställer ni flaket efter 30 mars har ni 7 dagar på er att lämna in formuläret. Lämnas det inte in i tid så måste vi ta ut en kontrollavgift på 700 kr.
 • Om några lagar skulle ändras och träda i kraft senast 1 januari respektive verksamhetsår och som gör att studentflaksfärder inte är möjliga får ni självklart full återbetalning. Vi behåller dock 5000 kr i administrationsavgift.
 • Färder som ställs in av orsaker som vi på Studentflak.se inte kan påverka, till exempel högtalarproblem, trafikproblem, skador eller annat orsakat av tredje part tar vi inte ansvar för.
 • Om vi inte levererar det vi lovat har ni som kund rätt till kompensation. Ersättningskravet ska i så fall skickas till oss med e-post samma dag som felet skett och ni måste också ta telefonkontakt omedelbart när felet upptäcks så vi har en chans att istället lösa eventuella problem.

Betalning och ångerrätt

 • Betalningen ska finnas på vårt bankgirokonto, senast det förfallodatum som står angivet på fakturan.
 • Studentflak.se använder sig av 14 dagars ångerrätt. Detta gäller dock inte om bokningen görs inom 14 dagar före leverans.
 • För att nyttja ångerrätten måste avbokningen alltså ske inom 14 dagar från beställning och göras skriftligen och skickas till oss per post.
 • Vid avbokningar efter 14 dagar från beställningsdagen ska studentflak.se ersättas för hela priset på den bokade färden. Samma sak gäller om ni avbokar delar av er beställning. Då ska den delen ni avbokar ersättas fullt ut.
Tävlingsvillkor Tävling 2024
1. För att delta i utlottningen av ett gratis studentflak måste du vara över 18 år och bosatt i Sverige. Varje tävlande kan bara vinna ett 1 pris. Tävlingen arrangeras av A Transport AB (“Studentflak.se”). Anställda hos Studentflak.se liksom deras familjemedlemmar får inte delta i tävlingen.
2. För att delta i tävlingen måste du följa Studentflak.se på Instagram @studentflak.se. För att deltagandet ska räknas som ett tävlingsbidrag måste tävlingsdeltagande följa Studentflak.se på Instagram när utlottningen genomförs.
3. För att delta måste deltagaren gå tredje året på en gymnasieskola i Sverige.
4. Tävlingen börjar den 1 januari och avslutas den 30 januari 2024. 1 vinnare kommer att dras för Sverige.​
5. Priset består av ett studentflak för 50-60 personer, med XL-högtalarpaket, inklusive bokningsavgift á 6000kr. Priset har ett värde av 33 000kr SEK. Priset kan inte bytas mot kontanter eller andra produkter.​
6. Vinnaren kommer att kontaktas av Studentflaks.e via Instagram och kommer då behöva ange kontaktuppgifter för att priset ska kunna levereras till vinnaren. De tävlande ger Studentflak.se rätt att publicera det angivna smeknamnet på vinnaren via Studentflak.se’s Instagram.​
7. Studentflak.se förbehåller sig rätten att diskvalificera varje tävlande som inte följer dessa tävlingsvillkor.​

 

Våra samarbetspartners