Hur går det till?

Det ska vara enkelt att hyra studentflak hos oss, men det finns saker som är bra att känna till. Här under förklarar vi därför mer ingående hur det går till att hyra flak – från första kontakten och hela vägen fram till flakturen. Har du fler frågor är du självklart varmt välkommen att mejla eller ringa oss så ska vi hjälpa dig på bästa sätt.

Hur går det till?

 • 1.

  Bokningsförfrågan

  Gör en bokningsförfrågan - antingen här direkt på vår hemsida eller genom att ringa oss. Då kontrollerar vi om ett studentflak i rätt storlek, ljudanläggningar etc. är lediga när ni önskar. Självklart är en bokningsförfrågan inte bindande utan just bara en fråga. Många vill hyra så var gärna ute i god tid för att ni ska få just det studentflak ni önskar. Vi återkommer till er så snart vi säkerställt att vi kan leverera enligt era önskemål.
 • 2.

  Avtal

  Är vi båda två är nöjda går vi vidare i bokningen. Avtal för studentflaket och eventuella tilläggstjänster måste läsas igenom noga och sedan undertecknas av oss på Studentflak.se och en klassrepresentant. Representanten måste vara över 18 år.
 • 3.

  Betalningar

  Ungefär 14 dagar efter att avtalet skrivits på av båda parter ska ni betala in en bokningsavgift på 5 000 kr. Om er skola ligger i en annan stad eller ort än Stockholm/Uppsala är bokningsavgiften 3 000 kr. Om något på flaket skulle gå sönder finns pengarna där för att vi alla ska kunna känna oss trygga. Senast 1 februari ska betalningen för studentflaket finnas hos oss. Gör ni bokningen senare än det datumet gäller 60 alternativt 40 dagar innan beroende på hur nära inpå färden ni gör er bokning.
 • 4.

  När, var och hur

  För att studentflaket ska dyka upp på rätt plats i rätt tid och med rätt utrustning måste ni senast 30 mars logga in på vår hemsida med det avtalsnummer som ni fick på avtalet. Där fyller ni också i alla kompletterande uppgifter som behövs.
 • 5.

  Förbered er

  Läs igenom alla regler som gäller inför dagen då studentflaket ska anlända en extra gång. Då maxar vi chanserna att allt går enligt plan så att ni bara kan koncentrera er på att ha kul!

Vanliga frågor

Är bokningsavgiften en del av kostnaden för flaket?
Nej, bokningsavgiften/skadereduceringen ingår inte i priset för studentflaket utan tillkommer utöver kostnaden för flaket.
Får vem som helst köra flaket eller måste det vara en av era chaufförer?
Det är bara våra chaufförer som får köra våra lastbilar. Ingen annan får sätta sig bakom ratten.
Har lastbilarna som kör flaken nödvändiga tillstånd?
Ett åkeri som är anslutet till oss har i de flesta fall ett yrkestrafiktillstånd. Det finns dock inga krav eller lagar som styr om åkeriet måste ha ett trafiktillstånd för att köra studenter på ett lastbilsflak.

Våra samarbetspartners